Description de l'animation de ce site Aller au menu Aller aux thèmes Aller au texte

Lawaai

Buiten het verdedigen van de Brusselse belangen met het oog op het verminderen van het lawaai van de vliegtuigen, werden er projecten ontwikkeld om het lawaai van het wegverkeer op structurele wijze te verminderen, door in te werken op het wegdek en de organisatie van het wegennet. Er is een nieuw plan voor preventie en vermindering van de geluidshinder in de maak. Hiermee worden de eerste acties voortgezet die op het gebied van geluidshinder van het wegverkeer worden gevoerd; een tweede prioriteit is een betere isolatie van de gebouwen.

Vliegtuiglawaai in Brussel: nieuwe sonometer in Oudergem
Op verzoek van Evelyne Huytebroeck, Brussels minister van Leefmilieu, heeft Leefmilieu Brussel een nieuwe sonometer geïnstalleerd op het grondgebied van de gemeente Oudergem, om het vliegtuiglawaai boven het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te meten. Het nieuwe (...)

19 juni 2014

Vluchten over Brussel: “Gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel van Melchior Wathelet”
De minister van Leefmilieu, Evelyne Huytebroeck, heeft bij toeval vernomen dat Melchior Wathelet een nieuwe wijziging aan het spreidingsplan voor het vliegtuigverkeer heeft aangebracht. Er moet dus worden vastgesteld dat de staatssecretaris nog altijd op eigen (...)

5 juni 2014

Nieuwe vliegroutes boven Brussel: de eerste radartracés wijzen op een uiterst verontrustende situatie
Minister Evelyne Huytebroeck heeft de eerste radartracés van het vliegverkeer sinds de wijziging van de vliegroutes vertrekkende vanaf de luchthaven van Brussel-Nationaal ontvangen van haar administratie. De tracés wijzen op een uiterst verontrustende situatie, die (...)

27 februari 2014

Vliegtuiglawaai: uitblijven van structurele oplossingen stelt niemand tevreden
De Brusselse minister van Leefmilieu, Evelyne Huytebroeck, heeft vernomen dat het Vlaams Gewest de intentie heeft om een verzoek tot schorsing en nietigverklaring in te dienen tegen de nieuwe vliegroutes die vanaf 9 januari worden toegepast. De beslissing van de (...)

6 februari 2014

Zijn jullie klaar voor het Groot Milieufeest ?
Op zondag 3 juni, heeft de editie 2012 van het Groot Milieufeest als centraal thema duurzame voeding. In het kader van Brusselicious, jaar van de gastronomie in Brussel, kan u tijdens deze editie van het Groot Milieufeest duurzame voeding in al haar geuren en (...)

31 mei 2012

Suite des articles : page 1 | 2 | 3 |>

© E.Huytebroeck 2009 || contenu géré avec SPIP | graphisme Quentin Dal | animation L'Enclume | un site Vivao