Description de l'animation de ce site Aller au menu Aller aux thèmes Aller au texte

Afval

50 kg afval minder en 50 kg hergebruikte afval meer voor elke Brusselaar : het is de bedoeling dat het Gewest 100.000 ton afval minder zou verbranden vóór 2014. Deze toekomstvisie is meer bepaald gebaseerd op de steun aan plaatselijke werkgelegenheid in het hergebruiken van afval, op de ontwikkeling van duurzame systemen zoals biomethanisatie, op de bewustmaking en ook op het verantwoordelijkheidsgevoel van alle burgers en bedrijven.

Zijn jullie klaar voor het Groot Milieufeest ?
Op zondag 3 juni, heeft de editie 2012 van het Groot Milieufeest als centraal thema duurzame voeding. In het kader van Brusselicious, jaar van de gastronomie in Brussel, kan u tijdens deze editie van het Groot Milieufeest duurzame voeding in al haar geuren en (...)

31 mei 2012

Tweedehands is de juiste reflex!
Het startschot voor het ‘Week-end de la Récup’ is gegeven! Gedurende drie dagen, van 3 tot en met 5 mei, nodigen de leden van het netwerk RESSOURCES in Wallonië en Brussel het grote publiek uit om te komen snuffelen naar buitenkansjes in hun tweedehandswinkels en om de (...)

4 mei 2012

Gratis tentoonstelling "Brussel, duurzame stad!" tot 30 oktober 2011
Brussel beweegt! Om de projecten te ontdekken die in de straten, wijken en de stad zijn opgezet, nodigen Evelyne Huytebroeck, minister van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bevoegd voor Leefmilieu, Energie en Stadsvernieuwing, Janez Potočnik, Europees Commissaris (...)

8 september 2011

Afval hergebruiken en recycleren: iedereen vaart er goed bij!
De sector voor het hergebruik van materialen zorgt voor een CO2-besparing die overeenkomt met de hoeveelheid broeikasgassen die door de luchtvaartsector wordt uitgestoten! Om haar steun te betuigen aan deze activiteit die in volle expansie is, heeft Evelyne (...)

9 februari 2011

Begin het nieuwe schooljaar met een sociaal-economische daad
Boekentas, pennenzak, kledij of computer… het nieuwe schooljaar staat voor de deur, wat dikwijls met dure uitgaven gepaard gaat. Nochtans bestaan er talrijke verenigingen en bedrijven die de consumenten de mogelijkheid bieden om hun kosten te beperken en om (...)

25 augustus 2010

Suite des articles : page 1 | 2 | 3 |>

© E.Huytebroeck 2009 || contenu géré avec SPIP | graphisme Quentin Dal | animation L'Enclume | un site Vivao