Description de l'animation de ce site Aller au menu Aller aux thèmes Aller au texte

Senioren

In deze legislatuur werden er oplossingen gevonden voor een publiek dat op zoek is naar alternatieven voor rusthuizen. Er werden projecten uitgewerkt waarin de autonomie van de senioren en de verhoudingen tussen de generaties centraal staan. De kwestie van de veroudering van migrantenbevolkingen werd bestudeerd en er zijn oplossingen aan het licht gekomen. Er werden middelen vrijgemaakt om de openbare rusthuizen te renoveren.

Balans maatschappelijk werk: Brussel, een "sociaal duurzame" stad!
Bejaarden, personen met een handicap, thuislozen, minderbedeelde personen,… worden nog te vaak gestigmatiseerd. Het gevoerde beleid houdt te weinig rekening met de individuele situaties en biedt vaak slechts een gestandaardiseerde oplossing voor zeer uiteenlopende (...)

15 april 2009

Meer dan 100 miljoen euro voor de renovatie van Brusselse rusthuizen
Op initiatief van Evelyne Huytebroeck en Pascal Smet, ministers bevoegd voor Bijstand aan Personen, heeft de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie een financieringssysteem uitgewerkt dat de nodige 104 miljoen euro vrijmaakt voor de renovatie van alle openbare en (...)

10 juli 2008

Nieuwe ordonnantie voor betere opvang van bejaarden
In 2050, zal een Belg op de vier ouder zijn dan 65 jaar. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn op dit ogenblik 160 000 personen, van wie 100 000 vrouwen, ouder dan 65 jaar. Waardig ouder worden in Brussel vormt dus de uitdaging voor de volgende jaren ! De (...)

13 mei 2008

Colloquium ’Immigratie en ouder worden’ op 19 september
In het kader van de denkoefening rond « Waardig ouder worden in Brussel » die in mei van dit jaar werd opgestart door de Brusselse ministers bevoegd voor Bijstand aan Personen, wordt op 19 september aanstaande een nieuw colloquium georganiseerd. Dit staat in het (...)

23 augustus 2006

« Waardig ouder worden in Brussel » : een uitdaging!
In 2050 zal een Belg op vier ouder zijn dan 65 jaar. Vandaag zijn er in het Brussels Gewest 160.000 mensen, waaronder 100.000 vrouwen, ouder dan 65 jaar. De vergrijzing van de bevolking is dus een algemene kwestie die concrete en vernieuwende antwoorden vraagt. (...)

10 mei 2006
© E.Huytebroeck 2009 || contenu géré avec SPIP | graphisme Quentin Dal | animation L'Enclume | un site Vivao